Media en publicaties

Op deze pagina vindt u nieuws- en persberichten en financiële publicaties. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze woordvoerders.

20 nov
2017

Conflicten en geldzorgen voorgoed uit de wereld verbannen. Dat klinkt mooi, maar is ook heel ambitieus. Juridisch en financieel dienstverlener DAS organiseert op 23 en 24 november daarom een innovatie challenge en daagt de 75 deelnemende studenten uit om in 24 uur met hun team een oplossing te bedenken waarmee we een begin kunnen maken met een wereld zonder juridische conflicten en financiële zorgen.

Pitchen

Samen met Aimforthemoon en de Hogeschool van Amsterdam (HvA)) heeft DAS een uitgebreid programma samengesteld, dat aansluit bij de onderwijsmaatregelen binnen het IXAnext programma (Innovation Exchange Amsterdam). Deelnemende studenten krijgen onder andere een introductie in de ‘lean start up methode’ en het gebruik van het ‘business model canvas’. Gedurende 24 uur werken studenten in teams toe naar de grande finale: het pitchen van hun teamidee voor de jury bestaande uit onder andere Eric Pouw, algemeen directeur DAS, Ingrid Wakkee, Lector entrepreneurship HvA en Niek Karsmakers, entrepreneur en partner Aimforthemoon

Eric Pouw, algemeen directeur DAS: ‘Innoveren zit in het dna van DAS. We blijven vooral kijken naar waar de kansen liggen om zowel de juridische als de financiële problemen van mensen te kunnen oplossen, en nog beter, te voorkomen. We laten ons daarbij graag inspireren en verrassen door vernieuwende ideeën en de 24H DAS Innovatie Challenge is hiervoor een mooi platform. Het biedt studenten bovendien de kans om ervaring op te doen met het bedenken en uitwerken van een innovatief business concept.’

De jury kiest de drie beste ideeën uit. Het doel is dat deze concepten na de challenge daadwerkelijk verder worden ontwikkeld.

Over DAS

DAS maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Al ruim vijftig jaar helpt DAS particulieren, bedrijven en overheden bij juridische geschillen. Verzekerd of niet verzekerd. Naast juridische bijstand zorgt DAS voor financiële continuïteit door bedrijven, overheden en instellingen te helpen om debiteurenrisico’s te voorspellen, te voorkomen en beheersbaar te maken.

Over Aimforthemoon

Aimforthemoon versnelt innovatie bij grote bedrijven. Niet door te praten, maar door te doen. Teams van ervaren ondernemers zetten uitdagingen om in nieuwe producten, diensten en bedrijven. Altijd vanuit de filosofie: dream big, start small.

Over IXA

IXA is the expert interface between Amsterdam-based academic institutions and parties interested in their research findings and knowledge.

 

 

 


 

12 okt
2017

Onze collega Pascal Besselink, senior jurist arbeidsrecht, legt op nu.nl uit wat de voorstellen voor de wijzigingen in het arbeidsrecht betekenen voor ondernemers: "Maatwerk wordt weer mogelijk, Maar ook na het aanpassen van de  Wet werk en zekerheid (Wwz) zal de werkgever nog steeds moeten zorgen voor een goed ontslagdossier."

04 okt
2017

Tijdens het Open Huis van juridisch en financieel dienstverlener DAS afgelopen zaterdag 30 september werden de meeste vragen gesteld over ruzie met de buren, ruzie over nalatenschappen en conflicten met de gemeente. Ook werd duidelijk dat mensen vaak in de schulden komen door een conflict met de overheid of ex-partner. Ten opzichte van vorig jaar valt de toename van vragen over conflicten met de overheid op. Vorig lag het percentage op 4% dit jaar op 12%. Daarnaast is het opvallend dat er dit jaar nauwelijks vragen werden gesteld over conflicten met werkgevers.

Lees meer

26 sept
2017

Tijdens de week van de rechtspraak zet juridisch financieel dienstverlener DAS de deuren open. Of het nu gaat om een arbeidsconflict, een geschil met een leverancier, mediation bij echtscheidingen of een burenruzie. Op zaterdag 30 september kan iedereen van 11:00 tot 16:00 uur binnenlopen voor een gratis en vrijblijvend gesprek met een jurist of juridische informatie inwinnen.

Lees meer

20 juni
2017

Juridisch en financieel dienstverlener DAS ondertekende 17 juni een samenwerkingsovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). DAS ondersteunt de KNGU en haar verenigingen met juridisch advies en creditmanagement vragen. De KNGU is de achttiende sportbond die zich aansluit bij DAS voor de Sport.

Lees meer

Olav Wagenaar

Olav Wagenaar

Press officer

  020 651 72 00

Mireille Detrixhe

Mireille Detrixhe

Press officer

  020 651 72 00