Het directieteam van DAS Holding

De Statutaire Directie is verantwoordelijk voor de dagelijkse besturing van DAS Holding. Dit betekent onder andere dat ze verantwoordelijk is voor de strategie, de realisatie van de doelstellingen, de continuïteit van de onderneming, het financiële beheer en risicomanagement, de naleving van wet- en regelgeving, en de inzet van mensen en middelen. Hierbij worden de belangen van alle stakeholders, inclusief klanten, aandeelhouders, partners, medewerkers en de maatschappij zorgvuldig afgewogen.

Hanneke Jukema

Hanneke Jukema (1964)

Algemeen Directeur

Sinds juli 2018 is Hanneke Algemeen Directeur van DAS Holding. Vanaf 1 juni 2017 was Hanneke werkzaam bij DAS als Directeur Operations. Hanneke werkte hiervoor als Algemeen Directeur bij ABN AMRO Verzekeringen Holding BV. Na haar studie Rechten aan de Universiteit Utrecht heeft zij voor verschillende verzekeraars en banken gewerkt. De afgelopen 17 jaar heeft Hanneke diverse directiefuncties vervuld binnen Delta Lloyd.

Charles Staats

Charles Staats (1969)

Directeur Commercie

Sinds 2007 is Charles Staats werkzaam bij DAS en bekleedde hij verschillende directiefuncties. Per 1 juli 2016 is hij benoemd tot statutair Directeur Commercie voor DAS. Charles Staats heeft Commerciële Economie in Enschede gestudeerd en een opleiding gevolgd aan de London Business School. Hij werkte van 2004 tot 2006 als Commercieel Directeur bij GGN. Daarvoor bekleedde hij management- en directiefuncties bij RDC Datacentrum en MarktSelect BV.

Jean-Pierre van Lieshout

Jean-Pierre van Lieshout (1972)

Chief Financial & Risk Officer

Sinds oktober 2018 is Jean-Pierre van Lieshout Chief Financial & Risk Officer bij DAS. Jean-Pierre heeft econometrie gestudeerd in Tilburg en daarna aan dezelfde universiteit een Master in accountancy behaald. Hij heeft ruime financiële ervaring en een stevige achtergrond in verzekeringen. Van 2013 tot en met 2018 was Jean-Pierre CFRO van ASR Schade. Daarvoor heeft hij diverse financiële functies bij ING Group vervuld, zo was hij onder meer CFRO van Services bij Nationale-Nederlanden.

Jaap Witteveen

Jaap Witteveen (1967)

Chief Transformation Officer

Sinds 1 augustus 2019 is Jaap Witteveen Chief Transformation Officer (CTO) en lid van de statutaire directie. Jaap Witteveen komt van KAS BANK, waar hij sinds 2014 als Chief Operations Officer verantwoordelijk was voor Operations, IT, Facility Management en HR. Daarvoor heeft hij diverse directiefuncties vervuld in de financieel zakelijke dienstverlening bij onder andere Theodoor Gillissen Bankiers en ABN AMRO.