Recht toegankelijk voor iedereen

DAS maakt het recht toegankelijk voor iedereen.

DAS Rechtsbijstand is het fundament waarop DAS is gebouwd. Bijna 100 jaar geleden was een rechtsbijstandverzekering een zeer innovatieve manier om rechtsbijstand betaalbaar te maken. Het zit dan ook in ons DNA om juridische dienstverlening toegankelijk te houden. Voor particulieren, bedrijven en overheden. Verzekerd of niet verzekerd. Dat is de missie van onze rechtsbijstandactiviteiten.

Voor veel Nederlanders is een rechtsbijstandverzekering een laagdrempelige en goed betaalbare toegang tot het recht. Daarom hebben circa 3 miljoen huishoudens en 400.000 bedrijven in Nederland een rechtsbijstandverzekering afgesloten.

De medewerkers van DAS Rechtsbijstand behandelen jaarlijks circa 125.000 zaken en maken daarmee het recht toegankelijk voor iedereen. Om in te spelen op veranderende klantbehoeften leveren we ook betaalde juridische diensten zoals slimme juridische oplossingen voor een vast bedrag. Particulieren of bedrijven die niet bij ons verzekerd zijn, kunnen ook bij DAS terecht. Voorbeelden hiervan zijn onze diensten Rechtshulp on demand, mediation bij echtscheiding en kosteloze rechtshulp bij letselschade.