Buren, familie en gemeente veroorzaken meeste problemen

Tijdens het Open Huis van juridisch en financieel dienstverlener DAS afgelopen zaterdag 30 september werden de meeste vragen gesteld over ruzie met de buren, ruzie over nalatenschappen en conflicten met de gemeente. Ook werd duidelijk dat mensen vaak in de schulden komen door een conflict met de overheid of ex-partner. Ten opzichte van vorig jaar valt de toename van vragen over conflicten met de overheid op. Vorig lag het percentage op 4% dit jaar op 12%. Daarnaast is het opvallend dat er dit jaar nauwelijks vragen werden gesteld over conflicten met werkgevers.

 Langlopende conflicten

Veel bezoekers hadden vragen over langlopende conflicten. Het blijkt dat men te lang blijft doorlopen met een probleem waardoor dit meer impact heeft op hun leven. 

Eric Pouw, Algemeen Directeur bij DAS: “DAS maakt het recht toegankelijk voor iedereen. Dat is onze missie en iedere dag werken onze medewerkers hier hard aan. Middenin de maatschappij en dichtbij onze klanten. Ook dit jaar was er weer grote belangstelling voor ons Open Huis. Ik ben ongelooflijk trots hoe onze juridisch specialisten op deze laagdrempelige wijze afgelopen zaterdag weer honderden mensen verder hebben kunnen helpen.”

Top 5

De top 5 van onderwerpen waarover de meeste vragen gesteld zijn:

Schulden (21%)
Burenoverlast (19%)
Erfenissen (13%)
Geschil met gemeente (12%)
Problemen rond echtscheidingen (11%)
Overig (24%)
 

Over het Open Huis

Soms lopen mensen ergens tegenaan waarbij ze niet precies weet hoe het zit en waar ze recht op hebben. Helaas blijkt dat het nog altijd voor veel mensen lastig is om de weg te vinden met juridische vragen. Afgelopen zaterdag organiseerde DAS daarom voor de tweede keer een Open Huis. Door letterlijk de deuren te openen van acht vestigingen in heel Nederland kon iedereen, tijdens de Week van de Rechtspraak, geheel vrijblijvend met juridische vragen terecht.