DAS en Nationale-Nederlanden breiden samenwerking fors uit

Circa 200.000 rechtsbijstand klanten van Nationale-Nederlanden en ING worden met ingang van 1 juli 2019 bijgestaan door DAS.

DAS en Nationale-Nederlanden breiden hun samenwerking voor klanten met een rechtsbijstandverzekering per 1 juli 2019 fors uit. Partijen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hierin is opgenomen dat DAS voor een periode van drie jaar de uitvoering gaat doen van de rechtsbijstandsportefeuilles van Nationale-Nederlanden en ING, welke momenteel door SRK worden uitgevoerd. De rechtsbijstand voor het label OHRA en voor de verzekerden van het voormalige Delta Lloyd (inmiddels Nationale-Nederlanden) werd al uitgevoerd door DAS.

Er zijn met alle betrokken partijen afspraken gemaakt over werkgelegenheid. De uitbreiding van de samenwerking past in de strategie van DAS waarbij we onze kernactiviteiten verder versterken.

Hanneke Jukema, CEO DAS: “We zijn zeer verheugd met de keuze van Nationale-Nederlanden voor DAS en trots op het vertrouwen dat hiermee in ons wordt uitgesproken. We zijn erg gemotiveerd om ook de rechtsbijstand klanten van Nationale-Nederlanden en ING bij te gaan staan en kijken ernaar uit om, samen met onze nieuwe collega’s, onze leidende positie als brede juridisch dienstverlener te verstevigen en verder uit te bouwen. Iedere dag maken we juridische hulp toegankelijk voor iedereen en we doen dit graag samen met deze nieuwe collega’s.”

 De voorgenomen samenwerking kan onder voorbehoud zijn van goedkeuring door mededingingsautoriteit Autoriteit Consument en Markt en is onder voorbehoud van consultatie van de ondernemingsraden van DAS en SRK. De intentie is om de nieuwe dienstverlening deze zomer van start te laten gaan.