James Henderson toegetreden tot de Raad van Commissarissen van DAS Holding

James Henderson (1975) is per 29 april 2019 benoemd tot lid en vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van DAS Holding NV. De heer Henderson is ook toegetreden tot de Remuneratie-, Selectie- en Benoemingscommissie en de Raad van Commissarissen van DAS Rechtsbijstand NV en DAS Legal Finance BV.

James Henderson heeft de plaats ingenomen van Lars von Lackum die per 31 december 2018 is afgetreden. De benoeming door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft plaatsgevonden op voordracht van de Raad van Commissarissen en na een positief standpunt van de Centrale Ondernemingsraad. Toezichthouder De Nederlandsche Bank heeft ingestemd met de benoeming.

Henderson is bij ERGO Group AG sinds 1 januari 2019 verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten voor rechtsbijstandverzekeringen als CEO ERGO Global Legal Protection en lid van de Raad van Bestuur van ERGO Digital ventures. Daarvoor was hij onder meer Managing Director Insurance UK & Ireland en Lid van het bestuur van DAS UK Group. Verder bekleedde hij verschillende management posities bij verzekeraars waaronder Standard Life en Police Mutual Group.

Henderson is eveneens voorzitter van de Raad van Commissarissen van DAS België en voorzitter van de Raad van Commissarissen van DAS Spain, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van DAS Italy (Difesa Automobilistica Sinistri SpA) en lid van de Raad van Commissarissen van DAS UK, DAS Austria en DAS Canada.