De geschiedenis van DAS

De oorsprong van DAS ligt in de Franse stad Le Mans. In 1917 richt het bestuur van Automobile Club l’Ouest de vereniging van rechtsbijstand op, La Défense Automobile et Sportive (DAS). Leden van de Automobile Club kunnen in geval van autoschade een beroep doen op rechtsbijstand om schade bij de wederpartij te claimen.

Rechtsbijstandverzekering

Het concept rechtsbijstandverzekering werkt zo goed, dat het over de hele wereld wordt overgenomen. Na Frankrijk volgen al snel DAS-organisaties in België (1927), Duitsland (1928) en Spanje (1958). In 1963 wordt DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij opgericht en start in Amsterdam met drie medewerkers. In de jaren zeventig wordt de rechtsbijstand uitgebreid met rechtsbijstand voor geschillen buiten het verkeer, zoals rechtsbijstand voor het hele gezin of speciale doelgroepen.

DAS Incasso

In 2006 start DAS met DAS Legal Finance en kunnen ondernemers ook gebruik maken van incassodiensten van DAS. In 2012 wordt de financiële dienstverlening uitgebreid met andere creditmanagementdiensten zoals bedrijfsinformatie en factoring.

Juridisch advies

In 2010 breidt DAS haar juridische dienstverlening uit met betaald juridisch advies voor ondernemers. Niet-verzekerde particulieren kunnen hiervoor sinds 2011 bij ons terecht. Voortaan kan dus iederéén met een juridische vraag aankloppen bij DAS.

Juridische oplossingen voor een vast bedrag

In 2015 breidt DAS haar juridische dienstverlening uit met Rechtshulp on Demand. Ondernemers en particulieren die niet verzekerd zijn kunnen ook bij DAS terecht voor slimme juridische oplossingen voor een vast en eenmalig bedrag als zich een juridisch probleem voordoet.